Let op: Wij zijn van maandag 18 oktober t/m vrijdag 22 oktober gesloten! Bestellingen in deze periode worden pas maandag 25 oktober verstuurd!
Ga naar verlanglijst Verlanglijst

Winkelwagen

Je winkelwagen is momenteel leeg

Product image slideshow Items

  • TAKAYUKI Grand Chef 150 mm Honesuki Boning E 10051
  • TAKAYUKI Grand Chef 150 mm Honesuki Boning E 10051
  • TAKAYUKI Grand Chef 150 mm Honesuki Boning E 10051
  • TAKAYUKI Grand Chef 150 mm Honesuki Boning E 10051

TAKAYUKI Grand Chef 150 mm Honesuki Boning E 10051

€117,00
Incl. btw

De beoordeling van dit product is 0 van de 5

(0)
Niet op voorraad
Aan verlanglijst toevoegen Aan verlanglijst toevoegen

Honesuki • 150 mm • Swedish Stainless Steel • Western pakka handle  • alleen voor rechtshandig gebruik 

 

Kenmerken Sakai Takayuki GRAND Chef honesuki:

Een uitbener eenzijdig geslepen met een kiritsuke punt. Deze vlak afgeslepen punt geeft het mes een unieke eigen identiteit.

Swedish stainless steel met een comfortabel klassiek westers geven deze serie een duidelijke eigen identiteit. Het lemmet is bij de hiel, dicht tegen de krop aan, een stukje bot gehoudrn, waardoor het mes dichter bij het heft vastgehouden tijdens het snijden. Hierdoor wordt het mes enorm comfortabel en een genot om mee te snijden tijdens het uitbenen. 

 

Swedish steel 

Voor een lange periode heeft het Swedish steel een hoge reputatie in kwaliteit en puurheid. Het hedendaagse Swedish steel of ook wel European steel, houdt vast aan deze hoge standaard en is ook in een roestvrije variant leverbaar. Het gebruik van deze staalsoort is populair bij Japanse messen smeden, dankzij hun voorspelbare gedrag tijdens het smeden en de fijne structuur van het staal na het hardings proces. Dankzij deze structuur blinkt het staal uit in extreme scherpte en scherpte behoud. MISONO gebruikt dit staal in hun Carbon series, waar het European steel wordt genoemd, dit is roestend staal. Takayuki gebruikt het Zweedse Uddeholm staal, maar dan de roestvrij variant. Nogmaals, beide staalvarianten blinken uit in hun puurheid en structuur en zijn heel scherp te slijpen. 

 

Elwin de Veld over de messen van Sakai Takayuki

Onze reizen in Japan begonnen eigenlijk altijd in Osaka, van waaruit we de Shinkansen (bullet train) namen naar Seki, in Gifu prefecture. Sinds enige tijd begint onze reis in Sakai, zuid Osaka, waar we altijd een warm ontvangst krijgen van Aoki san en Ogawa san, van Sakai Takayuki. Afgelopen jaren is ook in onze winkel de vraag naar specialistische Japanse traditionele messen gestegen: Yanagiba’s, Sakimura’s of Kengata’s: allemaal namen van modellen die gebruikt worden in de Japanse keuken, veelal voor de diverse bereidingen van vis.


Sakai Takayuki is mijn sleutel die de deur opent naar de wereld van traditionele Japanse messen, met als klap op de vuurpijl, een enorm assortiment koksmessen speciaal gericht op de westerse markt. Voor de Japanse traditionele messen heeft Sakai Takayuki Japan’s beste meestersmeden in huis, o.a.: Itsuo Doi en Kenji Togashi. Meesterslijper Yamatsuke san, met zijn vaste hand op de Kaiten Toshi (Japanse watersteen machine), staat garant voor een superieure afwerking van absolute scherpte en scherptebehoud. Sakai Takayuki koopt veel van zijn staal in bij Aichi steel (hoofdkantoor dicht bij Nagoya) en werkt onder andere met de carbon stalen Shirogami White en Aogami Blue staal. Leuk detail: de kleuren in deze namen hebben niks te maken met de kleur van het staal, maar alles met de kleur van de verpakking van het onbewerkte staal in de fabriek. De westerse modellen worden in huis in Osaka handmatig afgewerkt (slijpen), maar grotendeels gefabriceerd in Seki in Gifu prefectuur. VG10 staal en staal-legeringen met chroom molybdeen voeren hier de hoofdtoon. In Seki maakt men gebruik van kleine sub-contractors (leveranciers), die het halffabrikaat maken. De afwerking en kwaliteitscontrole worden gedaan in Sakai. De afwerking en kwaliteit is, zoals men altijd kan verwachten van Takayuki, subliem.

 

0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Je beoordeling toevoegen