RYUSEN TANGANRYU JB Walnut Gyuto 210 mm JB-TG-702

€319,00
Beschikbaarheid: Op voorraad (9)

Gyuto • 210 mm •  Speciale Jonnie Boer uitvoering • walnoot • VG-10 kern • westers handvat • voor zowel links- als rechtshandig gebruik

Dit mes is het resultaat van een unieke samenwerking tussen Ryusen en chef-kok Jonnie Boer (Michelinsterren-restaurant De Librije, Zwolle). Het Jonnie Boer Chef knife is een all-purpose koksmes, met een handvat uitgevoerd in walnoothout. Op het handvat is het specifieke Librije kruidentuiltje aangebracht. Ieder mes van Jonnie Boer heeft een uniek damastprofiel van 33 lagen, bepaald door de maker van het mes. De buitenste lagen zijn gemaakt van een zachter roestvrij staal. Deze lagen bieden weerstand tegen oxidatie en geven een kleine mate van flexibiliteit. Het mes is met de hand gehamerd en daarna hoog opgepolijst, wat bijdraagt aan een eigen identiteit. Het lakproces van het walnoten houten heft duurt drie dagen en kan slechts door twee mensen bij Ryusen Hamono worden uitgevoerd. Elk exemplaar is uniek!

Tanganryu gehamerd damaststaal. Deze serie heeft de 2016 Good Design Award gewonnen. De ovale vorm van het handvat, het uitzonderlijk hoge niveau van afwerking en het bijzonder fraai gehamerde damaststaal, maken de messen in de Tanganryu serie zeer comfortabel in de hand en een lust voor het oog. 

Ook beschikbaar in deze serie: Jonnie Boer Utility knife (Petty), 135 mm

 

Elwin de Veld over de messen van Ryusen:

Toen ik begon met het slijpen van messen, kreeg ik wel eens een speciaal model in handen. Een mes van Ryusen was daar een van. Om exact de kwaliteit van staal te meten, is er geen betere graadmeter dan het daadwerkelijk handmatig slijpen van een mes: Ryusen behoort tot de absolute top in de wereld van koksmessen.

Tot enige tijd geleden maakte Ryusen verschillende modellen voor het gilde in Echizen, maar sinds kort richten ze zich volledig op hun eigen bedrijf. Ryusen heeft veel tijd aan onderzoek besteed op het gebied van fabriceren (smeden, harden, slijpen en afwerken), maar ook feedback gekregen van de professionele eindgebruiker. Hun toewijding, doorzettingsvermogen en het alleen genoegen nemen met het allerbeste, zorgen ervoor dat ieder mes perfect is afgewerkt en voldoet aan de hoogste eisen van een compleet handgemaakt koksmes. Het complete proces van het smeden tot het ontwerp van het doosje wordt door Ryusen in eigen beheer uitgevoerd. Ik ben zeer trots importeur te zijn van Ryusen.

 

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen
← Keer terug naar de backoffice    You want your knives to be sharpened? Please visit: www.messenslijpen.nl " A Japanese knife will change your life" Verbergen