Let op: door de feestdagen heeft PostNL het extra druk. Hierdoor kan de bezorging van je pakketje langer duren dan normaal.
Ga naar verlanglijst Verlanglijst

Winkelwagen

Je winkelwagen is momenteel leeg

Product image slideshow Items

  • SAKAI TAKAYUKI Seigaiha 45 laags Kengata 190mm 10260
  • SAKAI TAKAYUKI Seigaiha 45 laags Kengata 190mm 10260

SAKAI TAKAYUKI Seigaiha 45 laags Kengata 190mm 10260

€229,00
Incl. btw

De beoordeling van dit product is 0 van de 5

(0)
Op voorraad

Kengata • 190mm • Swedish steel • Hybride pakka heft • Geschikt voor links- en rechtshandig gebruik

Grand Chef Seigaiha

De Sakai Takayuki Grand Chef Seigaiha serie staat voor het beste van Japans vakmanschap: een perfecte mix van traditie en moderne staaltechniek. Het lemmet is gemaakt van hoogwaardig Böhler N685 roestvrij staal, ook wel bekend als Swedish steel. Dit staal wordt gewonnen uit de mijnen van Böhler-Uddeholm en is extreem zuiver, met nauwelijks fosfor of zwavel. Daardoor is het een van de puurste en beste roestvrijstalen ter wereld. Superscherp, slijtvast en uitstekend bestand tegen roest. Niet voor niets vertrouwen professionele chefs over de hele wereld op dit staal.

Het damaststaal heeft een Japans Seigaiha-patroon (blauwe oceaangolven), dat staat voor eeuwigheid, rust en voorspoed. Dankzij het dunne lemmet en het verfijnde uitslijpen snijdt dit mes met gemak door vlees, vis en groenten. Soepel, precies en zonder weerstand.

De handgreep van pakka-hout ligt stevig en comfortabel in de hand en geeft je echt dat gevoel van: “eens in de hand, nooit meer loslaten.”
Het mes is perfect in balans, net vóór de krop, wat zorgt voor een prettig en betrouwbaar gevoel tijdens het snijden. De handgreep loopt van rond bij de krop naar achthoekig aan het uiteinde en het stalen eindstuk zorgt voor extra stevigheid en een perfecte balans.

Elwin de Veld over de messen van Sakai Takayuki

Onze reizen in Japan begonnen eigenlijk altijd in Osaka, van waaruit we de Shinkansen (bullet train) namen naar Seki, in Gifu prefectuur. Sinds enige tijd begint onze reis in Sakai, zuid Osaka, waar we altijd een warm ontvangst krijgen van Aoki san en Ogawa san, van Sakai Takayuki. Afgelopen jaren is ook in onze winkel de vraag naar specialistische Japanse traditionele messen gestegen: Yanagiba’s, Sakimura’s of Kengata’s: allemaal namen van modellen die gebruikt worden in de Japanse keuken, veelal voor de diverse bereidingen van vis. Sakai Takayuki is mijn sleutel die de deur opent naar de wereld van traditionele Japanse messen, met als klap op de vuurpijl, een enorm assortiment koksmessen speciaal gericht op de westerse markt. Voor de Japanse traditionele messen heeft Sakai Takayuki Japan’s beste meestersmeden in huis, o.a.: Itsuo Doi en Kenji Togashi. Meesterslijper Yamatsuke san, met zijn vaste hand op de Kaiten Toshi (Japanse watersteen machine), staat garant voor een superieure afwerking van absolute scherpte en scherptebehoud. Sakai Takayuki koopt veel van zijn staal in bij Aichi steel (hoofdkantoor dicht bij Nagoya) en werkt onder andere met de carbon stalen Shirogami White en Aogami Blue staal. Leuk detail: de kleuren in deze namen hebben niks te maken met de kleur van het staal, maar alles met de kleur van de verpakking van het onbewerkte staal in de fabriek. De westerse modellen worden in huis in Osaka handmatig afgewerkt (slijpen), maar grotendeels gefabriceerd in Seki in Gifu prefectuur. VG10 staal en staallegeringen met chroom molybdeen voeren hier de hoofdtoon. In Seki maakt men gebruik van kleine subcontractors (leveranciers), die het halffabricaat maken. De afwerking en kwaliteitscontrole worden gedaan in Sakai. De afwerking en kwaliteit is, zoals men altijd kan verwachten van Takayuki, subliem.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Je beoordeling toevoegen