ZANMAI Revolution Black Santoku 180 mm ZRB-1203G

€224,00
Beschikbaarheid: Op voorraad (2)

Santoku • 180 mm • Zwart Pakka • SG2 kern • westers hybride heft • voor zowel links- als rechtshandig gebruik 

Zwarthybride heft van pakka met een hoogwaardig SG2 stalen lemmet. Het SG2 staal zit tussen twee lagen zacht roestvrijstaal, wat gematteerd is. Het mes is erg licht  en heeft een dun snijvlak.  

 

Kenmerken serie ZANMAI Revolution:

De Revolution serie heeft een kern van SG2 poederstaal, tussen 2 lagen roestvrij gematteerd damaststaal. Het lemmet is relatief dun, met een medium/licht gewicht. Het mes geeft veel handgevoel, mede door het voor westerse handen perfect gevormde micarta heft. Het zogenamede Hybride heft is ergonomisch gevormd en geeft veel handgevoel tijdens het snijden. Fraaie mozaikpin geeft het heft een luxe uitstraling: ZANMAI.

De combinatie van heft, gewicht, balans, het extreem dunne en scherpe snijvlak geven een enorm comfort tijdens het snijden. Het SG2 staal is na het smeden en uitdunnen gehard door het mes extreem afte koelen, wat resulteert in een juiste hardheid en taaiheid van het staal, dat niet alleen heel scherp te slijpen is, maar ook heel lang scherp blijft.

 

Elwin de Veld over Mcusta Zanmai:

De president van Zanmai, Tomohiro Hasegawa, is eigenlijk nog maar net komen kijken in de wereld van koksmessen. Het bedrijf Mcusta bestaat al meer dan dertig jaar, maar hebben zich altijd gericht op zakmessen en scharen. De afgelopen 10 jaar hebben ze zich bewezen op de markt van koksmessen en hoe! Alle kennis en knowhow die het bedrijf al vergaart had, werd direkt gebruikt bij de nieuwe productie lijn voor koksmessen: modern en met gebruik van de nieuwste high end materialen. 

Tomohiro san is mijn klasgenoot, althans, dat was als hij in Nederland was geboren of ik in Japan. We noemen elkaar in ieder geval zo, classmates. Ondertussen werken er zo'n 35 mensen in de fabriek en is Tomo san een grote president van een messenmerk dat zich sterk manifesteert in de hoogste regionen van de markt. ZANMAI!

 

 

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen
← Keer terug naar de backoffice    You want your knives to be sharpened? Please visit: www.messenslijpen.nl " A Japanese knife will change your life" Verbergen