Mcusta ZANMAI knives

Mcusta Zanmai 三昧

Mcusta Zanmai is based in Seki City of Japan, a town with over 800 years of swordsmithing history. While embracing Seki's blade-making traditions, Zanmai is also bringing innovative technologies such as CNC machine and laser cutting into the workshop, making the brand a rare and seamless integration of craftsman traditions and modern technologies. Zanmai knives have unique handles that not only pay homage to traditional Wa handle design, but also bringing innovations such as high temperature compressed layers of natural Pekka wood to create polished and strong handles. Zanmai's laser cutting of VG10 steel produces high precision finish on monosteel blades. Mcusta craftsmen finish each knife on Japanese Waterstones to give their knives refined looks.
 
Elwin de Veld about Zanmai Mcusta.
 
President Tomohiro Hasegawa, is young compared to other knife factory owners in Seki region. The company itself is also relatively young in the tradition of knife makers. Making chef knives now for a little more then 10 years, the focus was was always on scissors and pocket knives. All knowledge in the past years gained is passed to the new generation. 

Elwin de Veld over Mcusta Zanmai:

De president van Zanmai, Tomohiro Hasegawa, is eigenlijk nog maar net komen kijken in de wereld van koksmessen. Het bedrijf Mcusta bestaat al meer dan dertig jaar, maar hebben zich altijd gericht op zakmessen en scharen. De afgelopen 10 jaar hebben ze zich bewezen op de markt van koksmessen en hoe! Alle kennis en knowhow die het bedrijf al vergaart had, werd direkt gebruikt bij de nieuwe productie lijn voor koksmessen: modern en met gebruik van de nieuwste high end materialen. 

Tomohiro san is mijn klasgenoot, althans, dat was als hij in Nederland was geboren of ik in Japan. We noemen elkaar in ieder geval zo, classmates. Ondertussen werken er zo'n 35 mensen in de fabriek en is Tomo san een grote president van een messenmerk dat zich sterk manifesteert in de hoogste regionen van de markt. ZANMAI!