We are closed from Monday 11 July to Friday 22 July due to summer holidays.
Go to wishlist Wishlist

Shopping cart

Your cart is currently empty

Product image slideshow Items

  • SAKAI TAKAYUKI INOX Molybdenum Gyuto 240mm 14313
  • SAKAI TAKAYUKI INOX Molybdenum Gyuto 240mm 14313

SAKAI TAKAYUKI INOX Molybdenum Gyuto 240mm 14313

€139,00
Incl. tax

The rating of this product is 5 out of 5

(1)
In stock

Gyuto • 240 mm • Inox • D-handle made of magnolia • bolster of horn • for right-handed use

Features of the Inox series

This series is hand forged from AUS-8 steel, this steel is completely stainless. Nice thinly sharpened blade ensures extreme sharpness. The classic D-handle made of magnolia provides a lot of control and a good hand feel. The knife is easy to maintain thanks to the stainless blade and can also be kept sharp thanks to the friendly AUS-8 steel. A nice entry into a Japanese knife with a traditional handle.

Elwin de Veld about the knives of Sakai Takayuki

We usually start our trips to Japan in Osaka, from where we take a Shinkansen ( a bullet train) to Seki, in Gifu prefecture. We start in Sakai, in south of Osaka, where we always recieve a warm friendly welcome from Aoki san and Ogawa san from Sakai Takayuki. In recent years the customers in our shop have been asking for special Japanese traditionally forged knives: Yanagiba, Sakimura, Kengata: all the names of models which are used in Japanese kitchens for preparing various sorts of fish. Sakai Takayuki is my key which opens the door to the world of traditional Japanese knives and to top it all, their product range is targeted for the western market. For making of the traditional Japanese knives Sakai Takayuki employs the best of the best: Itsuo Doi and Kenji Togashi, among others. The blacksmith Yamatsuke san, with his stable hand on the Kaiten Toshi (Japanese water stone), is a guarantor of an exceptionally sharp finish. Sakai Takayuki buys lots of their steel from the Aichi steel (their headquarters are situated close to Nagoya) and works among other with carbon steel shirogami white and aogami blue. A nice detail: the colours in the names of the steel have nothing to do with the colour of the steel itself- it's just the colour of the packing in which the raw steel is being stored in the factory. The western models are manually finished at the company's quarters in Osaka (sharpening), but largely manufactured in Seki, in Gifu prefecture. The finish and the quality is sublime- just what we can expect from Takayuki.

The rating of this product is 5 out of 5

Cuneyt Ozguven |

Vandaag het mes gekocht na ook zeer fijn geholpen te zijn. Ik dacht dat ik een ander mes zou gaan kopen welke ik voor ogen had, maar uiteindelijk voelde dit mes lekkerder in de hand. Het is een mooi licht van gewicht mes met een eenvoudige Wa(heft) in een D-vorm. Deze vorm ligt ergonomisch in de hand en het gewicht is daarmee ook mooi verdeeld over het gehele mes. Ik snee ermee op dezelfde avond en het voelde alsof ik geen mes in handen had. Het verbaasde mijn vrouw ook, dat ze zelf ook maar eens een kijkje gaat nemen. Ik heb gekozen voor de 24 cm Gyuto, omdat ik dan minder ver het mes over het snijobject hoef te trekken. Het is wat mij betreft een aanrader als een eerste mes in de Japanse stijl, wegens de betaalbaarheid en het onderhoud dat niet al te veel inspanning vraagt. Daarnaast vind ik het mes stijl hebben door de eenvoud in zijn algeheel.

5 stars based on 1 reviews
Add your review